A A A
poleć znajomenu/ej
drukuj
Żywienie w opiece długoterminowej

Zgodnie z nowymi wymogami NFZ (Zarządzenie Nr 84/2009/DSOZ Prezesa NFZ) dotyczącymi pacjentów żywionych dojelitowo przez zakład opiekuńczy, którzy uzyskali 0 punktów, w ocenie skalą opartą na skali Bartel, przedstawiamy najważniejsze informacje dotyczące żywienia dojelitowego dietami przemysłowymi.

Są to gotowe do podaży, pełnowartościowe diety wyprodukowane w oparciu o naturalne składniki. Przeciętny koszt żywienia dietą przemysłową waha się w granicach 20 – 30 PLN.


Żywienie dietami przemysłowymi zapewnia:

  • kompleksowy i zbilansowany skład dostosowany do indywidualnych potrzeb pacjenta
  • zapewnienie prawidłowego stanu odżywienia pacjenta (zmniejszenie ryzyka infekcji i odleżyn)
  • wygodę i bezpieczeństwo podaży
  • zmniejszenie nakładu pracy związanego z podażą i przygotowaniem tradycyjnych diet miksowanych

Aby uzyskać więcej informacji dotyczących diet, podaży, możliwości nawiązania współpracy oraz bezpłatnych szkoleń dla personelu prosimy o kontakt mailowy na adres żywienie.opiekadlugoterminowa@nutricia.com lub kontakt telefoniczny z NutrLinią, czynną codziennie od 8:00 do 22:00.

Numer dla telefonów stacjonarnych oraz w sieci Orange i Heyah
(opłata za 1 impuls wg taryfy operatora).
0 22 6 515 999 – dla pozostałych sieci komórkowych
(opłata za połączenie wg taryfy operatora)

Zarządzenie Nr 84/2009/DSOZ Prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia z dnia 11 grudnia 2009 r. w sprawie określenia warunków zawierania i realizacji umów w rodzaju świadczenia pielęgnacyjne i opiekuńcze w ramach opieki długoterminowej jest dostępny na naszej stronie w zakładce REGULACJE NFZ/OPIEKA DŁUGOTERMINOWA.